Bra varumärken förtjänar att synas

1521-leverantorsbild

Innehållsförteckning

15:21
Artelusa
Lovia
Melawear
O My Bag

 

 

 

15:21 är ett Svenskt varumärke med bas i Stockholm som tillverkar korkaccessoarer i enkel, Skandinavisk design. Tanken med att använda just kork är att erbjuda stilrena, naturliga och hållbara alternativ till traditionella accessoarer i skinn och läder. Allt produceras  i Portugal i en mindre korkfabrik som drivs av ett familjeföretag som varit aktiva i industrin sedan förra sekelskiftet. Produktionen är helt naturlig; korken skördas i lokala skogar, tygerna tillverkas utan kemikalier och allt sker för hand. Denna traditionella tillverkningsprocess ger till skillnad från större konkurrenter inte bara produkter av högre kvalitet och med mer naturliga mönster, det ger även en helt självförsörjande och hållbar produktion.

 

Vi väljer att samarbeta med 15:21 för att

+ De arbetar efter konceptet Slow Fashion
+ De tillverkar produkter i hållbara och miljövänliga material
+ De främjar det lokala hantverket i Portugal
+ De har ett transparent produktionsled
+ Korkfabriken klimatkompenserar med att använda sig av solenergi och noggrann källsortering

 

artelusa

Artelusa har som mål att bemöta det växande behovet av produkter som inte bara är fashionabla men även hållbara och skonsamma mot miljön. Alla produkter från Artelusa är handgjorda av utvalda hantverkare i Portugal och korken som används är förstklassig portugisisk naturkork. De subtila skiftningarna i färg och textur är avsiktliga för att varje produkt ska kännas individuell och ’one of a kind’. Genom att samarbeta med mindre och nischade hantverkare har Artelusa genom årens lopp lyckats producera ett växande utbud av modetillbehör.

 

Vi väljer att samarbeta med Artelusa för att

+ De arbetar med det klimatsmarta materialet kork
+ Kork är slitstarkt, biologiskt nedbrytbart och
ett fantastiskt alternativ till läder
+ De främjar lokala hantverkare i Portugal
+ Ingen massproduktion – alla väskor är one of a kind

 

Lovia
Lovia är ett finskt varumärke som fokuserar på tidlös design, hållbara material och en produktionsprocess med respekt för naturen och mänskliga rättigheter. Lovia tar dessa principer på största allvar och strävar efter att tillämpa dem längs hela produktionskedjan. Med sin transparens vill de visa för hur komplex modeindustrin verkligen är.

 

Vi samarbetar med Lovia för att

+ De har en transparent produktionskedja
+ De strävar efter en mer cirkulär modeindustri och återanvänder spill från catwalken
+ De använder sig av unika material som älg- och fiskläder som oftast är en biprodukt från livsmedelsindustrin, blandat med återvunnet läder.
+ Arbetar med upcyclade och recyclade material.
+ Samarbetar med mindre producenter som tillverkar alla produkter med kärlek under schyssta arbetsförhållanden
+ Värnar om närmiljön

 

 

Melawear Sverige

 

Melawear är ett tyskt företag med en holistisk syn på hållbarhet. Det innebär att de implementerar hållbarhet i alla steg i produktionen, från hur bomullen odlas och färgas till hur textilierna vävs och slutligen hur produkterna tillverkas. Företaget producerar textilier och ryggsäckar från ekologisk bomull. Alla produkter har sitt ursprung i Indien. Produkterna är tillverkade enligt den högsta hållbarhetsstandarden inom textilindustrin och företaget har klarat de strikta kraven för att bli Fairtrade- och GOTS certifierade. Genom att samarbeta med Fairtrade International arbetar Melawear för att förbättra odlarna och skräddarnas arbets- och levnadsvillkor i Indien samt betala ut rättvisa löner och bekämpa barnarbete. Med den här typen av arbete kan de bygga upp långsiktiga och ärliga handelsrelationer med producenterna, vilket i sin tur leder till att de anställda får en trygghet genom att deras inkomster garanteras. GOTS certifieringen syftar å andra sidan till att skapa en hållbar odling av ekologisk bomull och bidra till en miljömedveten textilproduktion. Alla textilier testas i tyska och indiska laboratorier regelbundet för att säkerhetsställa att det inte innehåller några giftiga kemikalier. GOTS hjälper företaget att uppnå en bra arbetsmiljö för de anställda i hela produktionskedjan. För bomullsodlarna innebär detta en giftfri odlingsmark, vars produkter varken skadar producenter eller användare. Snacka om att lyckas med helhetskonceptet!

 

Vi samarbetar med Melawear för att

+ De är hållbara genom hela produktionskedjan, från bomull till den slutgiltiga produkten
+ De är Fairtrade-certifierade och främjar rättvis handel
+ De är certifierade enligt Global Organic Textile Standard (GOTS) och alla textilier är ekologiska
+ Har produkter som är giftfria
+ De strävar efter att göra hållbart mode mer

 

 

 

OMB
O My Bag är ett schysst företag som tillverkar rättvist producerade väskor och accessoarer.  De lägger stor vikt på användarupplevelse och designar sina väskor med målgruppen i fokus. Alla väskorna designas på O My Bags huvudkontor i Amsterdam och tillverkas hos omsorgsfullt utvalda producenter i Indien under erkända Fair Trade-principer. De arbetar för hållbarhet, stil och kvalitet.

Deras vision är simpel; det är konsumenten som har möjlighet att förändra världen. Med andra ord behöver du inte vara nästa Kim Kardashian för att göra en global påverkan. Det börjar med dig. Du som konsument har möjligheten att skapa en global efterfrågan på produkter som framställs med respekt för miljön vi lever i och människorna som tillverkar produkterna. O My Bag förespråkar förbättring av livsvillkor genom handel, inte bistånd.

Man behöver inte krama träd och gå på en vetegräsdiet för att förstå vikten av en rättvis och ekologisk produktion. Istället ser O My Bag en ekovänlig tillverkning som en självklarhet och inte som ett hinder för en stilren produkt.

O My Bags producenter är: Crescent, EMA, Sasha Association, STC International och Springfield.

 

Vi samarbetar med O My Bags för att

+ De tillverkar sina väskor med ekoläder
+ Deras producenter arbetar efter erkända Fair Trade-principer och WFTOs 10 principer för Fair Trade
+ De betonar konsumentmakt
+ De har en transparent produktionskedja