[gt3_spacing height=”26px”]

Skötselråd

[gt3_spacing height=”30px”]

O My Bag

Grundläggande råd

För att bevara utseendet på din O My Bag-väska rekommenderar vi att den behandlas med vattenavstötande impregneringsmedel (varannan till var fjärde vecka för bästa effekt). Detta är framförallt viktigt under regnigare perioder. Försök även undvika att väskan utsätts för direkt regnskur då läder är ett genomträngligt material som aldrig kan bli helt vattentätt. Eftersom att läder torkar ut med tiden rekommenderar vi även att väskan rengörs och behandlas med återfuktande läderbalsam var 8-12 vecka. För att undvika uttorkning rekommenderar vi även att inte utsätta väskan för direkt solljus under längre perioder.

Övriga råd för underhåll

1. Var uppmärksam på att mörka kläder kan färga av sig på ljusare läderväskor, speciellt om kläderna är nya.
2. När väskan inte används rekommenderar vi att den förvaras i den medföljande dust bagen för att undvika att lädret utsätts för fukt och temperaturskillnader.
3. Använd inte direkt värme för att torka din O My Bag utan låt den torka naturligt. Direkt värme gör att lädret blir skörare.
4. Vid användning av behandlingsmedel rekommenderar vi att medlet först prövas på en mindre synlig del av väskan.
5. Om du har en O My Bag-väska i färgen Camel som missfärgats av jeans så går detta att tvätta bort med babyschampo. Låt väskan torka av sig själv (inte i närheten av ett element) och återfukta sedan med läderbalsam.


O My Bags läder

Tycks din väska ha en skråma eller fläck? Oroa dig inte, det är så ekologiskt läder ser ut! Eftersom att O My Bag använder sig av en vegetabilisk garvningsprocess så appliceras ytbeläggning endast sparsamt och skråmor som funnits naturligt i lädret syns tydligare. Väskans vintage look är därför avsiktlig och skvallrar om att tunga kemikalier som krom helt har undvikits under tillverkningsprocessen.

Vill du däremot skydda din väska mot nya skråmor så rekommenderar vi regelbundet underhåll med återfuktande medel.


Färg

Vi vill även göra våra kunder uppmärksamma på att den ekologiska tillverkningsprocessen också gör att väskans färg kan skilja sig en aning från väska till väska. Med hemsidans bilder försöker vi så gott det går att skildra väskornas utseende men då varje väska är unik kan vi inte visa exakt vilken färgnyans just din väska kommer att ha.

Vänligen kontakta oss om du känner dig missnöjd med färgen på din O My Bag-väska så hjälper vi dig med att byta eller returnera din produkt.

Tips & Tricks
  • Undvik att bära din O My Bag-väska när det regnar! Eftersom att läder är ett levande material påverkas det av luftfuktighet och regn. Om du bär väskan i regn är det vanligt att det dyker upp små, små bubblor på lädret. Dessa kommer dock försvinna med tiden.
  • Använd inte direkt värme för att torka din O My Bag-produkt. Om den råkat bli blöt så låt den lufttorka. Håll den borta från elementet eftersom att elementvärmen torkar ut din läderväska.
  • Om du ska impregnera din väska se till att alltid testa på ett mindre synligt område för att se hur väskan reagerar.
  • Om du inte ska använda din O My Bag-produkt på ett tag så se till att förvara den i den ekologiska dust bagen som kom med.
  • Råkade din vattenflaska läcka i din O My Bag-väska så att det blivit en fläck? Behandla fläcken regelbundet under kommande dagar med en blandning av 50% vatten och 50% naturlig vinäger. Rengör med en trasa och låt lufttorka. Upprepa tills fläcken försvunnit.
  • Har dina mörka jeans färgat av sig på din ljusa väska? Testa att behandla din väska med baby shampoo! Låt lufttorka och behandla sedan din väska med läderbalsam för att återfukta väskan igen.

 

Laga din väska
  • Har din väska lösa trådar? Läs mer om hur du kan fixa detta på egen hand HÄR.
  • Behöver du göra ett nytt hål i axelremmen? Läs mer om hur du kan fixa detta på egen hand HÄR.
  • Behöver du byta snabblås på din Mau’s Backpack? Läs mer om hur du kan fixa detta på egen hand HÄR.
  • Behöver du återfukta din väska? Läs mer om hur du kan fixa detta på egen hand HÄR.

Lovia

Direkt solljus och damm gör att lädret i din väska på längre sikt tappar sin tålighet och lyster. Vi rekommenderar därför att den förvaras i medföljande dust bag de perioder då den inte används.
Variationer i färg och textur är karaktäristiska för kvalitativt läder och med tid och användning kommer din väska utveckla en vacker, mörk patina (ytkulör) som är helt naturlig. Direkt exponering för hetta, vatten, olja, smink eller andra färgämnen riskerar dock att ge lädret onaturliga missfärgningar.

Vårda din väska genom regelbunden rengöring med en ren, torr trasa. Återfukta med ekovänlig lädervax.

Artelusa & 15:21

Till skillnad mot läder behöver kork inte smörjas in eller impregneras. Istället kan du torka av smutsen på din korkprodukt med en ren trasa och lite tvål och vatten. Torka av överflödigt vatten med en torr trasa och låt torka luftigt, ej i direkt sol.

Slit med kärlek ♥︎