Säkerhet och GDPR

Stil & Ansvar AB garanterar att uppgifter som lämnas eller data som överförs i samband med köp eller besök hos oss behandlas på ett säkert sätt. Därför samarbetar vi bara med seriösa betalningspartners för att skydda dig som kund och vi ansvarar självklart för att uppgifterna lagras och behandlas på ett säkert sätt i enlighet med GDPR.

Den 25 maj 2018 börjar GDRP att gälla. Det innebär att lagarna kring hur personuppgifter hanteras har förändrats i EU. Därför har vi valt att förtydligat vilka uppgifter vi samlar in, hur vi behandlar dessa uppgifter samt hur vi använder informationen vi samlat in från dig.

Vilka uppgifter samlar vi in från dig och varför gör vi det?

På Stil & Ansvar är det viktigt att du som kund ska känna dig trygg när du handlar hos oss. Det är också viktigt för oss att du får en så smidig och positiv köpupplevelse som möjligt när du handlar på stilochansvar.com och därför använder vi oss ibland av tredje part. Stil & Ansvar lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.

När du handlar hos Stil & Ansvar AB (stilochansvar.com) behöver vi veta vem du är och var du vill ha dina varor levererade. Därför samlar vi in ditt namn, adress, epost och telefon (för bekräftelse och sms-avisering). Vid köp med faktura lagrar vi ditt personnummer. Informationen som vi samlar in används för att bekräfta din identitet samt för att verifiera dina person-, kontakt- och leveransuppgifter. Du får en orderbekräftelse med insamlad information. Denna information kan du komplettera och korrigera om det skulle behövas. Informationen kan även komma att överföras till tredje part för att kunna slutföra ditt köp. Vi lämnar inte ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än till dem som nämns nedan.

  1. Klarna Checkout är den betalningslösning Stil & Ansvar använder sig av. Vid köp hos stilochansvar.com samlar Klarna in följande information från dig; fullständigt namn, adress, kontaktuppgifter samt fullständigt personnummer. Detta för att säkerställa att köpet är riktigt och att det verkligen är du som handlar. Beroende på vilket betalsätt du väljer kan Klarna behöva hantera dina kreditkortsuppgifter eller utföra en kreditbedömning.
  2. Specter, som är det affärssystem Stil & Ansvar använder sig av. Här lagras namn, adress, e-postadress, telefonnummer och de första 6 siffrorna i ditt personnummer i ett kundregister och dina inköp lagras i form av orderbekräftelser. Denna information lagras ifall vi behöver hantera ett byte eller reklamation.
  3. DHL och PostNord är två fraktsystem som Stil & Ansvar använder sig av. För att kunna leverera dina beställningar måste vi dela med oss av viss information till fraktbolaget. Informationen vi delar är för- och efternamn, adress för leverans samt email och/eller mobilnummer för avisering.
  4. iZettle, som Stil & Ansvar använder i begränsad omfattning vid Pop Uper för lättare kunna ta betalt med kort.
  5. Swish – Stil & Ansvar använder sig av Swish Företag för att kunna erbjuda kunden direktbetalningar vid Pop Uper.

 

Vilka är dina rättigheter?

  • På Stil & Ansvar är transparens viktigt så du har alltid rätt att få tillgång till dina egna uppgifter, ett så kallat registerutdrag, kring hur vi behandlar dina personuppgifter.
  • Du har rätt att när som helst begära att dina personuppgifter kompletteras och rättas ifall de är felaktiga.
  • Du har rätt att begära radering av personuppgifter om de inte längre är nödvändiga för ändamålet de samlats in för, eller om de behandlats på ett olagligt sätt
  • Du har rätt att klaga hos tillsynsmyndighet.

 

Vad kan du göra och förvänta dig?

  • Du kan skicka dina frågor och önskemål till hej@stilochansvar.com.
  • Du kan få registerutdrag från Stil & Ansvars kundregister hos Specter och utskrift av dina orderbekräftelser.
  • Du har möjlighet att ändra och plocka bort information i kundregistret med vissa begränsningar. En del information behöver finnas kvar i kundregistret i 3 år enligt konsumentköplagen. Kunder, som är knutna till en bokförd order, kan inte helt plockas bort förrän efter 7 år enligt bokföringslagen. Det kan i vissa fall vara befogat att plocka bort all kundinformation (avpersonifiera) tidigare än efter angivna år men det sker inte med automatik.
  • Du kan få reda på vad som gäller för personuppgifter hos tredje part. Hanteringen av personuppgifter framgår av de avtal som Stil & Ansvar har med tredje part eller på deras hemsidor.